Instapklare vakantiewoningen te Breskens, direct te verhuren!

Omgeving

Zeeuws Vlaanderen is een unieke regio die door zijn ligging temidden water en de nabijheid van België. Het is een regio die uitnodigt om ontdekt te worden en met volle teugen te genieten. Zeeuws Vlaanderen is een gastvrij vakantieland voor het hele gezin, voor elk jaargetijde en voor alle leeftijden.

Breskens is van oudsher een vissersplaats, wat rijkelijk geïllustreerd wordt in het Visserijmuseum en uitbundig tot uiting komt tijdens de jaarlijkse visserijfeesten, midden augustus. De bevolking van Breskens is vandaag de dag nog steeds erg actief is in de visserij. Dit is terug te zien aan de vissershaven waar nog dagelijks de vissersboten aanmeren, maar ook aan de viskwekerijen die in de haven te bezoeken zijn.

Alles wat een vakantie aangenaam maakt is voorhanden in Breskens. Het onlangs vernieuwde centrum met vele restaurantjes zorgt voor een gezellige sfeer. Het strand en de jachthaven zijn op loopafstand van het dorpscentrum. Leuke bezienswaardigheden in Breskens zijn het Visserijmuseum, de vuurtoren en de moderne vissershaven.

Fietspaden doorkruisen de Zeeuwse polders in alle windstreken. Met de veerdienst voor fietsers en voetgangers is een daguitstap van Breskens naar Vlissingen een bijzondere attractie.

Voor de watersportliefhebber is dit een stukje paradijs op aarde. De stranden van Zeeuws Vlaanderen werden herhaald verkozen tot de schoonste van Nederland. Liefst 70 kilometer schone goudgele zandstranden nodigen uit om er te relaxen. Het gevarieerde strand- en duinenlandschap is werkelijk uniek.

De zee levert een waardevolle schat aan verse producten als kreeft, wilde- en platte oesters, zonder de vermaarde mosselen te vergeten. Maar Zeeuws Vlaanderen, dat is ook het boerenleven met een traditioneel en rijk aanbod. Samen inspireren ze tot culinaire hoogstandjes, wat resulteert in een verrassend groot aantal toprestaurants. Zeeland laat zich proeven!

Zeeuws Vlaanderen, dat is ook de band met België. Voor een boeiende dag cultuur en tastbare geschiedenis wenkt Brugge, ‘het Venetië van het noorden’. Een andere beleving van de Noordzee verzekert het mondaine Knokke. Verveling is Zeeuws Vlaanderen volstrekt onbekend!